Magazin PB

Mesto sa osmehom

Uncategorized
Mesto sa osmehom

Već nekoliko godina restoran u kome se traži mesto više u svako doba dana i večeri, odnedavno ima i novu lokaciju, ovog puta na Vračaru. Upravo to je i bio povod za razgovor s uvek nasmejanom i pozitivnom Milicom Popović, koja je sa suprugom Vladimirom i prijateljem i kumom Darkom osmislila koncept Pizza Bara. Pričali smo o tome kako su uspeli da postanu tako omiljeno i prepoznatljivo mesto koje s osmehom nosi slogan „Your Happy Place“, šta su, kako i koliko menjali, a šta je ostalo isto sve ovo vreme…

Iako smo iz profesija koje nisu povezane s ugostiteljstvom, suprug i ja smo dugo bili u ovim vodama, klupskim pre svega, pokrenuli nekoliko mesta/projekata gde su ljudi voleli da dolaze i da se vraćaju. Ne kažemo da smo se umorili, ali smo poželeli nešto drugo, a pošto svi volimo da jedemo i da probamo nove stvari, rodila se ideja o restoranu. Novi Beograd je bio logičan izbor pošto je to kraj u kome smo odrastali, a nekako je bio izazov da napravimo restoran koji će uspešno raditi ne samo radnim danima i u radno vreme, već i popodne i uveče i vikendom. Čini se da smo uspeli.

A kako se sve menjalo?

Priznajem da smo i mi bili iznenađeni reakcijama, pozitivnim komentarima i velikom posetom praktično od prvog dana. Brzo smo shvatili da neke stvari moramo da menjamo i da recimo opcija koju smo predvideli u početku, da imamo prodaju pica „na parče“, nije održiva, ali i da nam je potreban veći prostor i za sam restoran i za kuhinju. Tako smo se na lokaciji na početku Bulevara umetnosti proširili na sve strane, i u dubinu i u širinu i na baštu, ali smo svaki put vodili računa da gosti imaju maksimalnu udobnost i dovoljno osoblja da ih brzo i ljubazno uslužimo. Od početka pa sve do sada nismo primali rezervacije, baš iz razloga da svakom pružimo priliku da nađe mesto, da nema „favorizovanih gostiju“, da svako bude i dočekan i ispraćen s osmehom.

Vaš meni se menja dva puta godišnje. Kako nalazite inspiraciju i kako gosti reaguju?

Zahvaljujući sjajnoj ekipi talentovanih ljudi s kojima sarađujemo, a koje predvodi naš kreativni konsultant Vlada Simić i šef kuhinje Vlada Markov, inspiracije nikad dosta. Zapravo, mi sve vreme probamo, menjamo, unapređujemo i taj proces kreativnog slaganja i ukrštanja ukusa jeste ono što nas posebno raduje, i to je jedan od najlepših delova priče oko Pizza Bara. Trudimo se da svaki novi meni donese neku novu priču, obično je to nekoliko namirnica koje nam posluže kao ideja za nova jela i nove kombinacije sastojaka, i odatle sve krene.

Iako je pica prisutna gotovo na svakom uglu i koraku, a i u poštanskim sandučićima, vi ste doneli novu filosofiju i nov koncept?

Da, mi smo doneli čuveno vazdušasto i hrskavo, zlatno i malo deblje testo, i to se pokazalo kao odličan potez. Bilo je to nešto novo i drugačije, ali svakako ne bi bilo tako uspešno da se nismo razigrali sastojcima. I ne prestajemo da se igramo. Nekad je to bilo sipino mastilo koje je testo obojilo u crnu boju, nekad neobični sosovi poput BBQ ili Carbonare, pa recimo halumi sir i njeguška kobasica, a za ovu sezonu spremamo dva vrlo uzbudljiva noviteta. Od pica je sve i krenulo, i one svakako ostaju jedna od ključnih tačaka naše ponude.

Kad god pišemo o vama, čini mi se da su nekako „zapostavljeni“ vaši kolači i uopšte slatki deo, a znam da i tom delu menija poklanjate posebnu pažnju?

Da, i meni se to ponekad čini, pa našim gostima uvek savetujemo da „sačuvaju malo mesta za kraj“ i zaista se trudimo da ih iznenadimo i ukusima, ali i formom i načinom na koji serviramo deserte. Tako smo čuveni kolač „hiljadu listića“ servirali u čašama, na aktuelnom meniju imamo „čokoladno jaje“, a naš novi proizvod krema katalana i nezaobilazni sufle i dalje su favoriti.

Slatkiši su još uvek genijalni u Pizza Bar-u na Vračaru!

Nova lokacija je na Vračaru. Kako i koliko se razlikuje novi u odnosu na prvi Pizza Bar?

Naša želja je bila da novi restoran bude istovremeno i različit i isti. Mislim da smo uspeli da uhvatimo atmosferu, a opet i da napravimo jedan novi ambijent i stvorimo ugođaj koji jeste naš, ali nekim novim detaljima i elementima kreira i malo drugačiji doživljaj. Kruna tog novog doživljaja biće i nova bašta. Na meniju smo akcenat malo više stavili na mesni deo, s obzirom na to da imamo Josper pećnicu koja daje posebnu sočnost jelima od mesa.

Planovi za dalje…

Da zadržimo osmeh u svakom trenutku u svakom Pizza Baru ma gde se nalazio.

 

Preuzeto sa stranice City Magazine – a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *